ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΟΥΣ

Ασφαλίστε
το Σκάφος σας

Η ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης του ιδιοκτήτη ενός Σκάφους Αναψυχής είναι υποχρεωτική και προκύπτει από το Νόμο 2743/99 για ζημιά ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί σε τρίτους ή σε επιβαίνοντες, καθώς και από πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. Ασφαλίζονται ακόμα, η ολική απώλεια λόγω κακοκαιρίας, κλοπής ή πυρκαγιάς, μέσα και έξω από τη θάλασσα, η μερική ζημιά από πυρκαγιά ή από κλοπή, οι ίδιες ζημιές από σύγκρουση, πρόσκρουση, προσάραξη, βύθιση κ.λπ. Εξασφαλίστε ένα πλήρες και οικονομικό πακέτο καλύψεων το οποίο να προστατεύει από κινδύνους και το ίδιο το σκάφος και τον ιδιοκτήτη.

Χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν είτε επαγγελματικά είτε σκάφη αναψυχής κάθε χρόνο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που και οι παραθεριστές μπορούν να συνδυάσουν καλύτερα διάφορες δραστηριότητες στα ταξίδια τους.   Βασική προϋπόθεση για να έχετε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και πρόσθετων εξόδων που μπορούν να προκύψουν από ένα ατύχημα στη θάλασσα. Στην ασφάλιση σκάφους υπάρχουν προαιρετικές καλύψεις αλλά και η υποχρεωτική εκ του νόμου ασφάλιση αστικής ευθύνης -όπως και στο αυτοκίνητο- που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Γενικά η εμπειρία έχει δείξει ότι οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις πηγαίνουν στην αποκατάσταση μηχανικών βλαβών, κλοπή και πρόσκρουση/σύγκρουση, οπότε καλό είναι να έχετε πλήρως ασφαλισμένο το σκάφος σας. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημα στοιχεία η μέση αποζημίωση στον κλάδο αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο και από 7.700 ευρώ έφτασε στις 16.300 ευρώ. Η παρατηρούμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στα αίτια της φωτιάς/έκρηξης καθώς και της αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες.

yacht-insurance
ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec r, Mit Malesuada Non Leo A, Vehicula Ornare Nibh.